Αν είστε επαγελματίας στον ευρύτερο χώρο του fitness (γυμναστές, διατροφολόγοι, δάσκαλοι πολεμικών τεχνών, προπονητές, καταστήματα ειδών γυμναστικής και διατροφής, κλπ) στείλτε μας το δικό σας άρθρο για να το δημοσιεύσουμε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να προβληθείτε δωρεάν μέσα από το ανεξάρτητο blog μας.

Μάθετε περισσότερα

10 κανόνες συμπεριφοράς στο γυμναστήριο

Σε ένα γυμναστήριο, το οποίο είναι ένα μέρος που μοιραζόμαστε με άλλους, πρέπει  να ακολουθούμε κάποιους στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς για να κυλούν όλα αρμονικά.





  1. Για τη δική σας υγιεινή αλλά και των υπολοίπων, παίρνετε πάντοτε μια πετσέτα στο γυμναστήριο ώστε να σκουπίζεστε και να καλύπτετε  τα όργανα.
  2. Μην αφήνετε τα προσωπικά σας αντικείμενα όπως πετσέτες, κινητά, μπουκάλια, κλπ πάνω στα όργανα γυμναστικής.
  3. Αποφεύγετε τις δυνατές φωνές, τις κραυγές, την απότομη ρίψη των βαρών στο πάτωμα και γενικά κάθε δυνατό θόρυβο.
  4. Μην κοιτάζετε επίμονα τους άλλους (ειδικά τους αρχάριους) και μην τους αποσπάτε την προσοχή τη στιγμή που προπονούνται.
  5. Επιστρέψτε τα βάρη και όποιον άλλο εξοπλισμό στη θέση του.
  6. Αν το επιτρέπουν οι συνθήκες, χρησιμοποιήστε εναλλάξ τον εξοπλισμό για την άσκηση που εκτελείτε με κάποιον άλλον.
  7. Μην φέρνετε μικρά παιδιά στο γυμναστήριο, εκτός αν υπάρχει ειδικός χώρος για αυτά. Είναι πολύ επικίνδυνο για τα παιδιά να τριγυρίζουν μέσα στο γυμναστήριο και μπορεί να αποσπούν την προσοχή ή να εμποδίζουν τη σωστή προπόνηση των άλλων.
  8. Μην χρησιμοποιείτε εξοπλισμό αερόβιας άσκησης (διάδρομος, ποδήλατο, κλπ) για περισσότερο χρόνο από όσο έχει ορίσει το γυμναστήριο.
  9. Να είστε επιφυλακτικοί όταν οικειοθελώς δίνετε ή παίρνετε συμβουλές σχετικά με την προπόνηση. Μπορεί κάποιες συμβουλές να είναι λάθος ή να μην ταιριάζουν στον καθένα, όπως μπορεί και οι συμβουλές να μην είναι ευπρόσδεκτες.
  10. Ακούστε τη δική σας μουσική με ακουστικά και σε φυσιολογική ένταση που δεν ενοχλεί τους άλλους. Μην βάζετε να παίζει μουσική με μεγάφωνο από κινητά, mp3 player, κλπ.


Προφανώς η λίστα μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη. Αφήστε κι εσείς το σχόλιο σας και πείτε μας τι σας ενοχλεί όταν προπονείστε στο γυμναστήριο.