Αν είστε επαγελματίας στον ευρύτερο χώρο του fitness (γυμναστές, διατροφολόγοι, δάσκαλοι πολεμικών τεχνών, προπονητές, καταστήματα ειδών γυμναστικής και διατροφής, κλπ) στείλτε μας το δικό σας άρθρο για να το δημοσιεύσουμε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να προβληθείτε δωρεάν μέσα από το ανεξάρτητο blog μας.

Μάθετε περισσότερα

Αντίχειρες στις πιέσεις στήθους

Πολλοί εκτελούν τις πιέσεις χωρίς να κλείνουν τον αντίχειρα γύρω από την μπάρα. Συνήθως κάποιοι υποστηρίζουν οτι αισθάνονται πιο βολική αυτού του είδους τη λαβή και άλλοι προσπαθούν να στοχεύσουν με αυτόν τον τρόπο συγκεκριμένους μυς. Είναι όμως αυτό ασφαλές;




Παρόλο που κάποιοι χρησιμοποιούν αυτήν την μέθοδο για χρόνια χωρίς πρόβλημα, υπάρχουν και άτομα που έχουν τραυματιστεί ή και σκοτωθεί από ατυχήματα σε πιέσεις πάγκου με μπάρα. Έτσι, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακολουθεί κανείς αυτήν την τεχνική, γιατί πολύ απλά μπορεί να γλυστρίσει η μπάρα από τα χέρια και στην καλύτερη περίπτωση να πέσει στο στήθος, ενώ στη χειρότερη μπορεί να πέσει κατευθείαν πάνω στο πρόσωπο. Εξάλλου, είναι προφανές οτι το αν θα περάσει κάποιος τον αντίχειρα γύρω από τη μπάρα, λίγη επίδραση μπορεί να έχει στους μυς που δουλεύουν. Για να καταλάβετε καλύτερα το τι μπορεί να συμβεί δείτε τα βίντεο: