Αν είστε επαγελματίας στον ευρύτερο χώρο του fitness (γυμναστές, διατροφολόγοι, δάσκαλοι πολεμικών τεχνών, προπονητές, καταστήματα ειδών γυμναστικής και διατροφής, κλπ) στείλτε μας το δικό σας άρθρο για να το δημοσιεύσουμε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να προβληθείτε δωρεάν μέσα από το ανεξάρτητο blog μας.

Μάθετε περισσότερα

Video games που σας κρατούν σε φόρμα

Δείτε κάποια από τα καλύτερα παιχνίδια fitness για ηλεκτρονικές κονσόλες, που σας βοηθούν να βελτιώσετε ή να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση, με ένα πιο διασκεδαστικό τρόπο.





Wii Fit Plus (Wii)
Το "Wii Fit Plus" είναι η συνέχεια του πιο εμπορικού παιχνιδιού άθλησης και του καλύτερου παιχνιδιού fitness για το Wii. Όπως και το πρώτο παιχνίδι, εκμεταλλεύεται το Wii Balance Board, ένα περιφερειακό που μοιάζει με ζυγαριά. Ο παίκτης μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα γυμναστικής που θα ακολουθήσει, ανάλογα με ποια μέρη του σώματος θέλει να γυμνάσει. Επίσης, περιλαμβάνονται πάνω από 40 είδη ασκήσεων, σχεδιασμένα για να καλύψουν τις ανάγκες όλων, ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση. Η έκδοση "Plus" περιέχει αρκετές νέες δυνατότητες, όπως νέες ασκήσεις ενδυνάμωσης, γιόγκα και περισσότερα σύντομα παιχνίδια ισσοροπίας (mini-games).

Your Shape: Fitness Evolved (Xbox 360)
 
Το παιχνίδι αυτό χρησιμοποιεί την τεχνολογία Kinect που εντοπίζει τις κινήσεις από μια κάμερα και δεν απαιτεί κάποιο χειριστήριο. Μέσω του Kinect, το παιχνίδι βλέπει το σώμα σας κι εκτιμά τη φυσική σας κατάσταση (αφού εισάγετε κι άλλα στοιχεία, όπως ηλικία και βάρος). Στη συνέχεια εμφανίζεται εκπαιδευτής, που σας καλεί να ακολουθήσετε τις κινήσεις που σας δείχνει. Στο τέλος του προγράμματος, ανάλογα με το πόσο καλά ακολουθήσατε τος οδηγίες, σας δίνει μια αντίστοιχη βαθμολογία. Το παιχνίδι απαιτεί ακριβείς κινήσεις και είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι fitness για το Xbox 360.

EA Sports Active 2 (Xbox 360, PS3, Wii)

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο και για τις τρεις πιο γνωστές κονσόλες και πειλαμβάνει τρεις αισθητήρες που συνδέονται ασύρματα. Υπάρχει πληθώρα ασκήσεων σε πολλές κατηγορίες, από αερόβια και μέχρι εκγύμναση άνω κορμού. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πρόγραμμα μέσα από αυτές τις ασκήσεις, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ο αισθητήρας χεριού λειτουργεί και ως μετρητής καρδιακών παλμών και σύμφωνα με την ΕΑ παρακολουθεί το πως συμπεριφέρεται η καρδιά σας μετά την άσκηση.

Διαβάστε περισσότερα για παιχνίδια fitness: