Αν είστε επαγελματίας στον ευρύτερο χώρο του fitness (γυμναστές, διατροφολόγοι, δάσκαλοι πολεμικών τεχνών, προπονητές, καταστήματα ειδών γυμναστικής και διατροφής, κλπ) στείλτε μας το δικό σας άρθρο για να το δημοσιεύσουμε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να προβληθείτε δωρεάν μέσα από το ανεξάρτητο blog μας.

Μάθετε περισσότερα

Ταε μπο (videos)

Το Τάε μπο είναι ένα είδος προγράμματος αεροβικής άσκησης το οποίο περιλαμβάνει κινήσεις από πολεμικές τέχνες. Αναπτύχθηκε από τον αθλητή ταε κβο ντο Billy Blanks πριν από περισσότερα από 30 χρόνια και έγινε διάσημο τη δεκαετία του 90 μέσα από βιντεοκασσέτες με οδηγίες.





Σήμερα, υπάρχουν στην αγορά διάφορα DVD με προγράμματα ταε μπο, με πιο εξειδικευμένες κινήσεις και τεχνικές για πιο στοχευμένη εκγύμναση (π.χ. πρόγραμμα που εστιάζει στους κοιλιακούς). Επίσης, σε πολλά γυμναστήρια, διατίθενται ομαδικά προγράμματα ταε μπο που σχεδιάζουν οι εκάστοτε γυμναστές. Έτσι κάποιος μπορεί να επιλέξει να εκτελέσει τα προγράμματα στο σπίτι με τη βοήθεια ενός DVD ή να εγγραφεί σε ένα ομαδικό πρόγραμμα ταε μπο στο γυμναστήριο. Στα παρακάτω βίντεο (αποσμάσματα από ένα DVD του Billy Blanks) μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το τι είναι το ταε μπο.